Før du køber killing

Værd at vide når du køber killing hos os :

Vi lægger stor vægt på at opdrætte sunde og raske killinger med et dejligt temperament. Derfor er killingerne i hænder lige fra fødslen, og der bliver snakket, kælet, leget og plejet hver dag. De vil være med i alt hvad vi fortager os i hjemmet, vi vil også sørge for at de bliver vandt til støvsugeren, vaskemaskine, m.m. Vores gæster vil selvfølgelig også snakke og kæle med dem så de bliver fortrolige med fremmede, altså rigtig glade og socialiseret til de flytter til deres nye hjem.

Vi bruger kun kvalitets foder til både voksne og killinger, så de er styrket bedst muligt.

Killingerne bliver fodret med tørkost og fra Royal Canin, Purizon, Leonardo,Virbac, Sanabelle og Orijen og våd kost fra Royal Canin, Hills, Porta 21, Leonardo,  Bozita, Cosma, Animonda  Schesir og GranataPet,

Grunden til de får så mange slags er for de ikke skal blive kræsne, typisk er der 4-5 slags tørkost blandet sammen.

Hvad du selv skal anskaffe før du får killingen hjem.

Kattebakke og grus.

Det bedste er en lukket kattebakke med låge. Det sviner og lugter mindst. Husk at den skal være så stor at den passer til en voksen kat.

Jeg anbefaler Classic kattegrus med babypudder, den bruger jeg selv, jeg synes den er den bedste og lugter mindst. Husk også en lille skovl, som man bruger til at fjerne afføringen med.

Transportkasse.

Det er vigtig at have en transportkasse, hvis katten lige pludselig skal til dyrlæge. Køb den så stor at den passer til en voksen kat.

Kradseting.

Et kradsetræ af en art eller blot en kradsesøjle. Evt. noget til at sætte på væggen. Det skal være så høj at katten som voksen kan stå oprejst og kradse klør. Og så kraftig at den ikke vælter. Vi anbefaler at et kradsetræ er mindst 160 cm højt. Lidt legetøj som feks. små mus, bolde eller catnip pude, vores katte elsker natur legetøj som feks. mink haler og kaninpoter.

Foderskåle.

En foderskål og en vandskål. Helst i porcelæn eller stål, sørg for de står fast. De skal være ret brede og ikke for dybe, jeg anbefaler min. 14 cm i diameter. Katte bryder sig ikke om, at deres knurrehår støder mod kanterne, når de spiser og drikker.

Tørfoder.

Vi bruger kun tør foder fra Royal Canin, Purizon, Leonardo, Virbak, Sanabelle og Orijen. Alle er kitten varianter Du får tørfoder med sammen med killingen, så i har til den første uge. Killingen har været vant til at få ” Royal Canin Baby Cat og Kitten varianter som nævnt ovenover “. og vi anbefaler at i bruger et eller flere af de ovennævnte mærker Kitten til den er 1 år. Af andre slags tørfoder fra Royal canin til katte fra 1 år og op kan vi anbefale: Digestive og Oral Care som katten absolutte favorit evt også Purizon og Leonardo . Valgmulighederne må vurderes i forhold til kattens behov, men skift aldrig foder fra den ene dag til den anden, da katten så vil få tynd mave  det skal ske gradvist, hvor man kommer lidt af det nye foder i det de er vant til og hver dag øger mængden, så over en 6 dage skulle de så være på det nye tørkost.

Vådfoder.

Vi bruger lidt forskelligt våd foder, men primært fra Porta 21, Schesir, Royal Canin, Leonardo, Bozita, Cosma, GranataPet til killinger. Du får lidt med sammen med killingen, men du skal købe nogle ekstra poser af nogle af de mærker, som killingerne er vant til.